Pita sa mesom spada u red najpoznatijih i najčešće pravljenih pita. Ovo je recept za jednu koja će Vam se sigurno dopasti i koju ćete najverovatnije prepisati i čuvati. Prijatno 🙂
Potrebno:
½ kg tankih kora za pitu
750 gr melvenog mesa
1 šoljica pirinča
1 šoljica ulja
4 glavice crnog luka
2 šargarepe
4 jajeta
4 dl kisele vode
mešavina začina
biber, so
Priprema:
Obariti pirinač, pa ga ocediti.
Crni luk iseckati sitno i izrendati šargarepu, pa propržiti.
Dodati mleveno meso i izdinstati.
Kada je meso skoro gotovo, dodati pirinač i začiniti po ukusu.
Kada se fil prohladi dodati dva jejata i dobro promešati.
Na dno pozmazanog pleha staviti dve kore za pitu, premazati ih ulje, pa preko sipati predhodno spremljen fil.
Staviti preko jednu koru, premazati ponovo uljem i sipati fil.
Postupak ponavljati dok se ne potroše sve kore i sav fil.
Peči u rerni na 200°C 30 min.
Dok se pita peče umutiti jaja i kiselu vodu.
Pečenu pitu preliti spremljenom masom i vratiti je u rernu na još 10 minuta.