Vege varijanta u kojoj čak i najvećim ljubiteljima ono neće faliti. Ukusno i lagano 🙂
Potrebno:
4 -5 patlidžana srednje veličine
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
1 crvena paprika
1 kesa zamrznute mešavine povrća sa kinoom
Pola konzerve pelata ili pasirani paradajz po ukusu
Suvi začin, biber, beli luk u prahu, bosiljak, majčina dušica
Ulje
Priprema:
Patlidžane dobro oprati odseći peteljku i preseći na pola po dužini, tako da se formiraju čamčići.
Raseći nekoliko puta ukršteno unutar svake polovine, kako bi se patlidžan lakše izdubio. Izvaditi “meso” iz sredine i sadržaj sitno iseckati ili izblendirati.
Pržiti luk na ulju dok ne postane staklast, dodati izdubljeni sadržaj patlidžana i još malo pržiti. Patlidžan upija dosta ulja, pa po potrebi treba doliti.
Dodati ostalo povrće kao i smesu sa kinoom, začiniti i uliti paradajz. Kuvati dok ne omekša.
Ovom smesom puniti patlidžane koje treba poređati u podmazan pleh i zapeći oko 20 min u rerni prethodno zagrejanoj na 200°C.
Služiti toplo u vrelim letnjim danima kada prija povrće bez mesa.
Ko voli, ovo jelo može pre pečenja posuti rendanim kačkavaljem.