Ramstek u sosu od povrća

Ramstek u potpunosti zadovoljava principe hrono ishrane koja zahteva da se kombinuju meso i povrće bez dodataka ugljenih hidrata. Ukusno i hranljivo, a ujedno ne opterećuje organizam. Prijatno 🙂

Potrebno:

Oko 700 gr šnicli od ramsteka ili juneće ruže ili onoliko šnicli za  koliko osoba spremate

3 šargarepe

1 crvena I 1 zelena paprika

2 srednje glavice crnog luka

Sredina sa semenkama od 3 tikvice od kojih ste napravili špagete, 2 kašičice brašna

Za marinadu

So, biber, aleva paprika,

Bosiljak, majčina dušica

senf, sojin sos, balzamiko sirce, crveno vino

Priprema:

Šnicle posoliti, pobiberiti, premazati sa malo senfa i posuti alevom paprikom, bosiljkom i majčinom dušicom. Preliti sa malo balzamiko sirćeta, sojinog sosa, ula po zelji suncokretovog ili maslinovog i zaliti jednom čašom crvenog vina.

Ostaviti da stoji bar pola sata, a najbolje pripremiti meso uveče i ostaviti da stoji u marinadi do pripreme sutradan.

Kratko propržiti meso, da dobije koricu i tako svi sokovi i ukus ostanu u njemu.

Dodati luk isečen na rebarca, kolutove šargarepe, seckanu papriku i sitno iseckanu sredinu od tikvice. Zaliti ostatkom marinade i krckati sve oko 1 sat ili dok meso ne omekša. Po potrebi dodavati po malo vode. U sos koji nastane od svih sastojaka umutite 2 kašičice brašna prethodno razmućenog u vodi.

Jelena

Leave a Reply