Zimski period je kao stvoren za pravljenje različitih vrsta keksića, koji se mogu jesti uz topao čaj ili kafu kako ujutru tako i u toku dana. Ovi keksići sa ukusom maka i limuna se tope u ustima, čak i ukoliko nemate neki topao napitak uz njih i predstavljaju pravo zadovoljstvo za čulo ukusa. Uzivajte 🙂
Potrebno:
350 gr brašna
200 gr šećera
200 gr putera
60 gr maka
1 vanilin šećer
sok od pola limuna
malo vode
Priprema:
Dobro umutiti šećer i puter, pa dodati mak, brašno, vanilin šećer i sok od limuna. Sve dobro pomešati.
Nakon ovoga testo bi trebalo još uvek da bude rastresito i nekompaktno.
Ukoliko je ovo slučaj dodati malo vode kako bi masa postala jedinstvena i dobro sve umesiti.
Odvajati loptice, pa ih pritisniti između šaka tako da se spljošte, pa ih ređati u pleh na papir za pečenje.
Peći oko 20-30 minuta na 200ᵒC ili dok se uhvati zlatno žuta korica po obodu keksića.