Keksići sa makom

Zimski period je kao stvoren za pravljenje različitih vrsta keksića, koji se mogu jesti uz topao čaj ili kafu kako ujutru tako i u toku dana. Ovi keksići sa ukusom maka i limuna se tope u ustima, čak i ukoliko nemate neki topao napitak uz njih i predstavljaju pravo zadovoljstvo za čulo ukusa. Uzivajte 🙂

Potrebno:

350 gr brašna

200 gr šećera

200 gr putera

60 gr maka

1 vanilin šećer

sok od pola limuna

malo vode

Priprema:

Dobro umutiti šećer i puter, pa dodati mak, brašno, vanilin šećer i sok od limuna. Sve dobro pomešati.

Nakon ovoga testo bi trebalo još uvek da bude rastresito i nekompaktno.

Ukoliko je ovo slučaj dodati malo vode kako bi masa postala jedinstvena i dobro sve umesiti.

Odvajati loptice, pa ih pritisniti između šaka tako da se spljošte, pa ih ređati u pleh na papir za pečenje.

Peći oko 20-30 minuta na 200ᵒC ili dok se uhvati zlatno žuta korica po obodu keksića.

Jelena

Leave a Reply