Dezert sa kruškama

Ko voli kruške, a čak i ko nije ljubitelj, voleće sigurno ovaj dezert. Lagana kombinacija slasnog voća, kremasto umućenog šlaga od slatke pavlake i karamelizovanog kornfleksa prosto je neodoljiva, čak i za one najprobirljivije. Probajte i uživajte 🙂

Potrebno:

1/2 kg krušaka

2 kačike meda

kardamom

1 kašičica ekstrakta vanile ili pola štapića vanile

200 ml slatke pavlake

100 gr kornfleksa

30 gr maslaca

3 kašike meda

Priprema:

Kruške oljuštiti i iseći na kockice. Najbolje je birati kruške koje su malo mekše i samim tim sočnije, jer one u sebi najčešće sadrže više šećera pa će samim tim dezert biti ukusniji.

Kruške, 2 kašike meda, jedno zrno kardamoma (koje je prethodno potrebno istucati u avanu ukoliko nemate mleveni kardamom) i vanilu staviti u šerpu i kuvati dok kruške ne omekšaju, uz povremeno odlivanje vode ukoliko je to potrebno.

U dubokoj šerpi ili većoj džezvi pomešati maslac i 3 kašike meda i zagrevati dok se sve dobro ne pomeša. U vruće dodati kornfleks i dobro izmešati.

Slatku pavlaku umutiti tako da ostane blago tečna.

Servirati tako što će na dnu posude biti kruške, pa preko slatka pavlaka i na kraju karamelizovan kornfleks.

Jelena

Leave a Reply