Cezar salata

Cezar salata je jedna od poznatijih obrok salata. Ona sadrži sve namirnice koje su potrebne za kompletan ručak ili večeru. Njena osnova je zelena salata koja se preliva dresimgom i koja se kombinuje sa belim mesom i prepečenom slaninicom, kao i sa komadićima prepečenog hleba.

Potrebno za 4 osobe:

2 veće zelene salate

600 gr belog mesa

100 gr mesnate slanine

oko 400 gr hleba

1 čaša pavlake

150 gr majoneza

Priprema:

Hleb iseći na kockice, naređati u pleh na papir za pečenje, pa ga peći na 200° C dok ne postane hrskav.

Zelenu salatu dobro oprati i usitniti.

Umutiti dobro pavlaku i mojonez.

Slaninu prepeći u tiganju.

Meso iseći na štapiće, natrljati ga biljnim začinom i biberom, pa ga prepeći u tiganju u kome se prethodno pekla slanina.

Servirati tako da na dnu tanjira bude zelena salata prelivena dresingom od pavlake i majoneza. Preko dodati meso, slaninu i komadiće prepečenog hleba.

Prijatno 🙂

Jelena

Leave a Reply