Za ljubitelje testenina, ovaj recept je prava stvar. Kombinacija pilećeg mesa, praziluka i blitve u ukusnom začinjenom belom sosu, sigurno će biti pun pogodak. Probajte i uživajte 🙂
Potrebno:
taljatele sa spanaćem ili neka druga testenina
350 gr pilećeg filea
1 veza blitve (4-5 listova)
1/2 praziluka
2 kašike ulja
1 kašika brašna
voda
200 ml pavlake za kuvanje
1 kašičica kineske mešavine začina (zvezdasti anis, cimet, karanfilić, morač i sečuanski biber)
1/2 kašičice bibera sa belim lukom
1/2 kašičice vegete
malo putera
Priprema:
Meso namazati vegetom, pa iseći na kockice i kratko ispeći na gril tiganju.
Puter otopiti u tiganju, pa dodati praziluk isečen na sitne kockice.
Blitvi isitniti, preporuka je da se koristi samo zeleni deo lista, pa dodati u tiganj sa prazilukom.
Naliti vodom i ostaviti na šopretu dok skoro sva voda ne ispari
U dublju posudu sipatu 2 kašike ulje, pa staviti na sporet da se zagreje.
U zagrejano ulje dodati 1 kašiku brašna i kratko ga propržiti uz stalno mešanje.
Dodati vodu i sve dobro izmešati. Treba da se dobije masa kao za ređi sos.
Dobijenu masu dodati u tiganj sa prazilukom i blitvom, pa sve dobro izmešati.
Dodati meso i pavlaku za kuvanje pa sve još malo ukuvati.
Skuvati testeninu i sve pomešati u tanjiru.
Prijatno 🙂