Pasta sa piletinom i blitvom

Za ljubitelje testenina, ovaj recept je prava stvar. Kombinacija pilećeg mesa, praziluka i blitve u ukusnom začinjenom belom sosu, sigurno će biti pun pogodak. Probajte i uživajte 🙂

Potrebno:

taljatele sa spanaćem ili neka druga testenina

350 gr pilećeg filea

1 veza blitve (4-5 listova)

1/2 praziluka

2 kašike ulja

1 kašika brašna

voda

200 ml pavlake za kuvanje

1 kašičica kineske mešavine začina (zvezdasti anis, cimet, karanfilić, morač i sečuanski biber)

1/2 kašičice bibera sa belim lukom

1/2 kašičice vegete

malo putera

Priprema:

Meso namazati vegetom, pa iseći na kockice i kratko ispeći na gril tiganju.

Puter otopiti u tiganju, pa dodati praziluk isečen na sitne kockice.

Blitvi isitniti, preporuka je da se koristi samo zeleni deo lista, pa dodati u tiganj sa prazilukom.

Naliti vodom i ostaviti na šopretu dok skoro sva voda ne ispari

U dublju posudu sipatu 2 kašike ulje, pa staviti na sporet da se zagreje.

U zagrejano ulje dodati  1 kašiku brašna i kratko ga propržiti uz stalno mešanje.

Dodati vodu i sve dobro izmešati. Treba da se dobije masa kao za ređi sos.

Dobijenu masu dodati u tiganj sa prazilukom i blitvom, pa sve dobro izmešati.

Dodati meso i pavlaku za kuvanje pa sve još malo ukuvati.

Skuvati testeninu i sve pomešati u tanjiru.

Prijatno 🙂

Jelena

Leave a Reply