Može se slobodno reći da je ovo recept za jelo koje će se svakoj osobi svideti. Kremast beli sos sa dodatkom svežeg povrća u kombinaciji sa junećim mesom u tortilji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.
Potrebno:
1 pakovanje tortilja (8 manjih komada)
700 gr junećeg mesa
biljni začin, so, biber, bli luk u prahu
Za sos:
250 krem sira
100 gr majoneza
1 šoljica bešamel sosa
1 crvena babura
1 zelena babura
½ šolje sitno naseckane zelene salate
5 stabljika mladog luka
Priprema:
U tiganj staviti nekoliko kapi ulja pa dodati juneće meso iseckati na tanke trake.
Dodati biljni začin, so, biber i beli luk po ukusu.
U tiganj povremeno dolivati vodu, da meso ne bi izgorelo.
Potrebno je meso dinstati u tiganju na predhodno naveden način barem sat vremena kako bi ono postalo mekano.
Za sos je potrebno sjediniti majonez, krem sir i bešamel sos i sve dobro promešati.
Dodati na sitne kocke iseckane babure, zelenu salatu i mladi luk.
Na kraju ispeći tortilje.
U svaku dodati meso i sos.
Preporuka je služiti uz gvakamoli sos i ljutu salsu.