Tortilja sa junetinom u belom sosu

Može se slobodno reći da je ovo recept za jelo koje će se svakoj osobi  svideti. Kremast beli sos sa dodatkom svežeg povrća u kombinaciji sa  junećim mesom u tortilji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Potrebno:

1 pakovanje tortilja (8 manjih komada)

700 gr junećeg mesa

biljni začin, so, biber, bli luk u prahu

Za sos:

250 krem sira

100 gr majoneza

1 šoljica bešamel sosa

1 crvena babura

1 zelena babura

½ šolje sitno naseckane zelene salate

5 stabljika mladog luka

Priprema:

U tiganj staviti nekoliko kapi ulja pa dodati juneće meso iseckati na tanke trake.

Dodati biljni začin, so, biber i beli luk po ukusu.

U tiganj povremeno dolivati vodu, da meso ne bi izgorelo.

Potrebno je meso dinstati u tiganju na predhodno naveden način barem sat vremena kako bi ono postalo mekano.

Za sos je potrebno sjediniti majonez, krem sir i bešamel sos i sve dobro promešati.

Dodati na sitne kocke iseckane babure, zelenu salatu i mladi luk.

Na kraju ispeći tortilje.

U svaku dodati meso i sos.

Preporuka je služiti uz gvakamoli sos i ljutu salsu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *