Pileći paprikaš sa začinskim travama



Potrebno:

800 gr piletine od filea

1/2 konzerve seckanog ili mlevenog paradajza

2 crvene paprike

2 glavice crnog luka

400 gr šampinjona

2 šargarepe

Suvi začin, biber, beli luk u prahu, majčina dušica, bosiljak

1 kesica krem supe od pečuraka ili 2  kašičice gustina

100 ml pavlake za kuvanje

1 kašika senfa

Maslinovo ulje

3 kašike limunovog soka

3 kašike sojinog sosa

1 kašičica aleve paprike

Priprema:

Piletinu iseckati na kockice I marinirati u prethodno pripremljenoj marinadi.

Marinada:

Ulje, suvi začin, limunov sok, .

sojin sos, biber, beli luk, aleva paprika, senf, majčina dušica, bosiljak.

Meso možete pripremiti i do dva dana ranije. Sto duže stoji u marinadi bolje će poprimiti ukus i aromu začina.

Meso propržiti uz dodatak ulja i sokova marinade. Skloniti iz tiganja kada dobije zlatkastu boju. U isti tiganj iseckati prvo luk pa propržiti, a zatim i ostalo seckano povrće i šampinjone, a onda i paradajz. Po potrebi dodati ulje. Zatim vratiti meso i krckati dok meso ne bude mekano (oko pola sata). Pri kraju kuvanja dodati pavlaku i prah za krem supu od pečuraka. Po potrebi dodavati po malo vode da jelo ne izgori. Paziti da ne preterate da paprikaš sačuva potrebnu gustinu.

Sluziti toplo uz dodatak pirinča.

Jelena

Leave a Reply