Potrebno:
800 gr piletine od filea
1/2 konzerve seckanog ili mlevenog paradajza
2 crvene paprike
2 glavice crnog luka
400 gr šampinjona
2 šargarepe
Suvi začin, biber, beli luk u prahu, majčina dušica, bosiljak
1 kesica krem supe od pečuraka ili 2 kašičice gustina
100 ml pavlake za kuvanje
1 kašika senfa
Maslinovo ulje
3 kašike limunovog soka
3 kašike sojinog sosa
1 kašičica aleve paprike
Priprema:
Piletinu iseckati na kockice I marinirati u prethodno pripremljenoj marinadi.
Marinada:
Ulje, suvi začin, limunov sok, .
sojin sos, biber, beli luk, aleva paprika, senf, majčina dušica, bosiljak.
Meso možete pripremiti i do dva dana ranije. Sto duže stoji u marinadi bolje će poprimiti ukus i aromu začina.
Meso propržiti uz dodatak ulja i sokova marinade. Skloniti iz tiganja kada dobije zlatkastu boju. U isti tiganj iseckati prvo luk pa propržiti, a zatim i ostalo seckano povrće i šampinjone, a onda i paradajz. Po potrebi dodati ulje. Zatim vratiti meso i krckati dok meso ne bude mekano (oko pola sata). Pri kraju kuvanja dodati pavlaku i prah za krem supu od pečuraka. Po potrebi dodavati po malo vode da jelo ne izgori. Paziti da ne preterate da paprikaš sačuva potrebnu gustinu.
Sluziti toplo uz dodatak pirinča.