Lagana, a veoma ukusna letnja večera koja neće optereti Vaš stomak po vručini. Može se jesti sa sirom, a odlična je i bez kao vegetarijanski obrok.
Potrebno:
2 tikvice
100 gr špargle
100 gr rendane šargarepe
1/2 kelerabe
Sok od paradajza
100 gr šampinjona
100 gr feta sira
Priprema:
Izrendati šargarepu i isitniti šparglu i kelerabu, pa proprziti. Dodati sok od paradajza po ukusu ili još bolje domaći mleveni paradajz i začiniti. Ja sam od začina stavila: biljni začin, turski čili i mešavinu zelenih začina. Kada se zgusne skloniti sa vatre.
Tikvice iseckati na tračice, malo posiliti i kratko peći bez ulja, dok ne omekšaju i kreču da puštaju vodu. Ne treba im više od 2-3 minuta uz konstantno mešanje.
Isto uraditi i sa šampinjonima, samo njih jos manje vremena, naročito da su dobro isitnjeni. Dodati šampinjone u paradajz sos.
Na dno posude ili tanjira staviti tikvice, preliti paradajz sosom. Sir sluziti kao dodatak.