Pindžur se obično sprema kao zimnica, ali ako želite možete ga spremiti i kada na pijaci ima puno plavog patlidžana, crvenog paradajza i paprika kao interesantnu, letnju salatu koja se jede odmah. Biće to prijatna promena u odnosu na uobičajene salate od paradajza, paprika i krastavaca koje se serviraju uz ručak u to doba godine.
Potrebno:
1 kg plavog patlidžana
½ kg crvenog paradajza
1 kg crvenih paprika
beli luk, so, ulje
Priprema:
Paprike ispeći, oljuštiti i očistiti od semenki, pa ih iseckati.
Plavi i crveni paradajz peći u rerni na 200 oC oko sat vremena ili dok plavi ne omekša.
Crveni paradajz može da se izvadi ranije, otprilike posle pola sata.
Oljuštiti ih i isckati, a zatim izmešati sa paprikama.
Iseckati sitno 2 do 3 čena belog luka, dodati u salatu, posoliti, nauljiti ohladiti i servirati.
Neočekivano ukusna promena na letnjoj trpezi!