Letnji pindžur

Pindžur se obično sprema kao zimnica, ali ako želite možete ga spremiti i kada na pijaci ima puno plavog patlidžana, crvenog paradajza i paprika kao interesantnu, letnju salatu koja se jede odmah. Biće to prijatna promena u odnosu na uobičajene salate od paradajza, paprika i krastavaca koje se serviraju uz ručak u to doba godine.

Potrebno:

1 kg plavog patlidžana

½ kg crvenog paradajza

1 kg crvenih paprika

beli luk, so, ulje

Priprema:

Paprike ispeći, oljuštiti i očistiti od semenki, pa ih iseckati.

Plavi i crveni paradajz peći u rerni na 200 oC oko sat vremena ili dok plavi ne omekša.

Crveni paradajz može da se izvadi ranije, otprilike posle pola sata.

Oljuštiti ih i isckati, a zatim izmešati sa paprikama.

Iseckati sitno 2 do 3 čena belog luka, dodati u  salatu, posoliti, nauljiti ohladiti i servirati.

Neočekivano ukusna promena na letnjoj trpezi!

Jelena

Leave a Reply