Slana rozen torta

Veoma laka za spremanje i veoma ukusna torta. Uz pomoć gotovih rozen  korica za tren ćete dobiti slanu tortu koja uz to veoma ukusna. Isecite  je na sitne delove i dobićete sjajno predjelo ili koktel posluženje.

Potrebni sastojci za slanu rozen tortu:

Pakovanje korica za rozen tortu

250 gr šunke (1. nadev)

250 gr krastavčića (2. nadev)

250 gr kuvane šargarepe (3. nadev)

250 gr kačkavalja Gauda (4. nadev)

3 čaše kisele pavlake

so po ukusu

Priprema:

Šunku,šargarepu i krastavčiće sitno iseckati, a kačkavalj izrendati.

Koru po koru mazati pavlakom,a zatim posuti jednom vrstom nadeva (šunkom).

Sledeću koru namazati odozdo i staviti je na sloj sa šunkom,namazati odozgo pavlakom i posuti sledećim nadevom (krastavčićima).

Postupak ponoviti sa sledećom korom i sledećim nadevom dok se ne potroše sve kore i sav fil.

Gornju koru kao i celu tortu sa svih strana namazati pavlakom i posuti kačkavaljem.

Znači svaka kora osim donje namazana je pavlakom sa obe strane, a svaki nadev je između dva sloja pavlake, tako da kore i fil čine kompaktnu celinu i ne odvajau se.

Gotovu tortu iseći na kockice 3×3 cm i u svaku kocku zabosti čačkalicu. Torta je tako spremna za služenje zalogaj po zalogaj.

Jelena

Leave a Reply