Pita sa mesom i pirinčem

Pita sa mesom spada u red najpoznatijih i najčešće pravljenih pita. Ovo je recept za jednu koja će Vam se sigurno dopasti i koju ćete najverovatnije prepisati i čuvati. Prijatno 🙂
Potrebno:

½ kg tankih kora za pitu

750 gr melvenog mesa

1 šoljica pirinča

1 šoljica ulja

4 glavice crnog luka

2 šargarepe

4 jajeta

4 dl kisele vode

mešavina začina

biber, so

Priprema:

Obariti pirinač, pa ga ocediti.

Crni luk iseckati sitno i izrendati šargarepu, pa propržiti.

Dodati mleveno meso i izdinstati.

Kada je meso skoro gotovo, dodati pirinač i začiniti po ukusu.

Kada se fil prohladi dodati dva jejata i dobro promešati.

Na dno pozmazanog pleha staviti dve kore za pitu, premazati ih ulje, pa preko sipati predhodno spremljen fil.

Staviti preko jednu koru, premazati ponovo uljem i sipati fil.

Postupak ponavljati dok se ne potroše sve kore i sav fil.

Peči u rerni na 200°C 30 min.

Dok se pita peče umutiti jaja i kiselu vodu.

Pečenu pitu preliti spremljenom masom i vratiti je u rernu na još 10 minuta.

Jelena

Leave a Reply