Plavi patlidžan punjen smesom povrća i kinoe

Vege varijanta u kojoj čak i najvećim ljubiteljima ono neće faliti. Ukusno i lagano 🙂

Potrebno:

4 -5 patlidžana srednje veličine

1 glavica crnog luka

2 šargarepe

1 crvena paprika

1 kesa zamrznute mešavine povrća sa kinoom

Pola konzerve pelata ili pasirani paradajz po ukusu

Suvi začin, biber, beli luk u prahu, bosiljak, majčina dušica

Ulje

Priprema:

Patlidžane dobro oprati odseći peteljku i preseći na pola po dužini, tako da se formiraju čamčići.

Raseći nekoliko puta ukršteno unutar svake polovine, kako bi se patlidžan lakše izdubio. Izvaditi “meso” iz sredine i sadržaj sitno iseckati ili izblendirati.

Pržiti luk na ulju dok ne postane staklast, dodati izdubljeni sadržaj patlidžana i još malo pržiti. Patlidžan upija dosta ulja, pa po potrebi treba doliti.

Dodati ostalo povrće kao i smesu sa kinoom, začiniti i uliti paradajz. Kuvati dok ne omekša.

Ovom smesom puniti patlidžane  koje treba poređati u podmazan pleh i zapeći oko 20 min u rerni prethodno zagrejanoj na 200°C.

Služiti toplo u vrelim letnjim danima kada prija povrće bez mesa.

Ko voli, ovo jelo može pre pečenja posuti rendanim kačkavaljem.

Jelena

Leave a Reply