Ovaj ukusan obrok može biti dobra ideja za one koji poste, a u svoj jelovnik ga mogu uvrstiti i vegetarijanci. Vrlo je hranljiv, a zbog kokosovog mleka je kremast i ima neobičan egzotičan ukus.
Potrebno:
Za 4 osobe
600 gr. plavog patlidžana
1 srednja glavica crnog luka
3 do 4 krompira
100 ml. kokosovog mleka(zamena: 4 kašike kokosovog brašna)
1 kašičica kumina
1 kašičica aleve paprike(može i ljuta)
na vrh noža bibera
malo soli
2 kašike paradajz pirea
1 kašićica meda
malo ulja
Priprema:
Plavi paradajz i krompir oljuštiti i iseckati na kockice.
Crni luk iseckati i pržiti da postane staklast.
Dodati krompir, plavi patlidžan i začine.
Kratko dinstati, pa dodati kokosovo mleko.
Staviti paradajz pire i med.
Dinstati još 20 minuta i služiti.
Uživajte u novom egzotičnom ukusu!