Punjeni patlidžan sa gorgonzolom i suvim mesom

Ko voli patlidžan prosto će morati da voli i ovaj recept. Pomislite samo na kombinaciju suvog mesa i gorgonzole sa malo pavlake za kuvanje. Ko bi mogao da odoli 🙂

Potrebno:

2 patlidžana srednje veličine

100 gr suvog mesa (pančeta, suvi vrat, pršuta…)

100 gr gorgonzole

100 ml pavlake za kuvanje

Priprema:

Patlidžane oprati, odseći im vrh sa peteljkom, prepoloviti po dužini, pa izdubiti, najbolje kašičicom.

Deo patlidžana koji je izvađen iz sredine, iseckati na kockice.

U tiganj staviti suvo meso i malo ga propržiti, nije potrebno dodavati ulje, jer će ono samo pustiti malo masti.

Dodati iseckani patlidžan, pa sve još malo pržiti.

Dodati pavlaku za kuvanje i sačekati da se ona blago ukuva, pa dodati gorgonzolu iseckanu na konckice.

Kada se gorgonzola u potpunosti otopi, skloniti sa vatre.

Dobijenom masom napuniti patliđane.

Poređati ih na papir za pečenje i peći u rerni predhodno zagrejanoj na 200ᵒC oko pola sata.

Prijatno 🙂

Jelena

Leave a Reply