Ko voli patlidžan prosto će morati da voli i ovaj recept. Pomislite samo na kombinaciju suvog mesa i gorgonzole sa malo pavlake za kuvanje. Ko bi mogao da odoli 🙂
Potrebno:
2 patlidžana srednje veličine
100 gr suvog mesa (pančeta, suvi vrat, pršuta…)
100 gr gorgonzole
100 ml pavlake za kuvanje
Priprema:
Patlidžane oprati, odseći im vrh sa peteljkom, prepoloviti po dužini, pa izdubiti, najbolje kašičicom.
Deo patlidžana koji je izvađen iz sredine, iseckati na kockice.
U tiganj staviti suvo meso i malo ga propržiti, nije potrebno dodavati ulje, jer će ono samo pustiti malo masti.
Dodati iseckani patlidžan, pa sve još malo pržiti.
Dodati pavlaku za kuvanje i sačekati da se ona blago ukuva, pa dodati gorgonzolu iseckanu na konckice.
Kada se gorgonzola u potpunosti otopi, skloniti sa vatre.
Dobijenom masom napuniti patliđane.
Poređati ih na papir za pečenje i peći u rerni predhodno zagrejanoj na 200ᵒC oko pola sata.
Prijatno 🙂