Slana torta od sastojaka kao što su šunka, kačkavalj, šargarepa i pavlaka, veoma je dobar izbor za predjelo, kako za određene proslave, tako i za svakodnevne prilike. Ona je veoma praktična i za koktele, jer se može iseći na sitne kocke, gde bi se u svaki deo ubola čačkalica i dobio zgodan i ukusan zalogaj.
Potrebno:
6 jaja
malo soli
6 kašika brašna
pola praška za pecivo
malo ulja
200 gr šunke
200 gr šargarepe
200 gr kačkavalja
1 krem sir
3 pavlake
Priprema:
Umutiti 6 jaja sa malo soli, dodati ulje brašno i prašak za pecivo i ispećo koru.
Koru po dužini preseći na dva dela.
Pomešati krem sir i pavlaku (namaz).
Jednu koru premazati namazom, poređati šunku, ponovo preamazati mali svoj namaza.
Poređati, obarenu i predhodno iseckanu po dužini, šargarepu.
Ponovo premazati mali svoj nadeva i poređati kačkavalj iseckan na listice, pa premazati debljim slojem namaza.
Preko staviti drugu koru i ponovo preamazti nadevom.
Odozgo narendati šargarepu i kačkavalj.