Ćureće belo meso je zdravo i ima minimalnu količinu masti, pa se preporučuje u svim dijetama. Ostali sastojci, osim kačkavalja su deo zdravog načina ishrane. Kačkavalj se dodaje u vrlo maloj količini radi poboljšanja ukusa, ali se može i izostaviti.
Potrebno:
4 ćureće šnicle šnicle od belog mesa (500-600 gr.)
Za pesto sos:
1 veza svežeg bosiljka ili 3 pune kašike sušenog
4 veća čena belog luka
100 gr. oraha
Pola kašičice soli
1 kesica struganog parmezana ili
50 gr. drugog kačkavalja
maslinovo ulje
Priprema:
Istanjiti 4 ćureće šnicle.
Napraviti pesto sos od seckanog svežeg ili suvog bosiljka dodati beli luk, orahe, so i parmezan ili neki drugi tvrdi kačkavalj. Staviti sve sastojke u blender, naliti maslinovo ulje i blendirati da se dobije homogena masa.
Šnicle premazati krem sirom, a zatim pestom, urolati, zakačiti čačkalicama da fil ne iscuri i pržiti sa obe strane dok ne porumeni.
U tiganj dodati seckanu šargarepu, crni luk i paradajz pelat. Dinstati još malo.
Služiti toplo.