Ćureće šnicle punjene pesto sosom

Ćureće belo meso je zdravo i ima minimalnu količinu masti, pa se preporučuje u svim dijetama. Ostali sastojci, osim kačkavalja su deo zdravog načina ishrane. Kačkavalj se dodaje u vrlo maloj količini radi poboljšanja ukusa, ali se može i izostaviti.

Potrebno:

4 ćureće šnicle šnicle od belog mesa (500-600 gr.)

Za pesto sos:

1 veza svežeg bosiljka ili 3 pune kašike sušenog

4 veća čena belog luka

100 gr. oraha

Pola kašičice soli

1  kesica struganog parmezana ili

50 gr. drugog kačkavalja

maslinovo ulje

Priprema:

Istanjiti 4 ćureće šnicle.

Napraviti pesto sos od seckanog svežeg ili suvog bosiljka dodati beli luk, orahe, so i parmezan ili neki drugi tvrdi kačkavalj. Staviti sve sastojke u blender, naliti maslinovo ulje i blendirati da se dobije homogena masa.

Šnicle premazati krem sirom, a zatim pestom, urolati, zakačiti čačkalicama da fil ne iscuri i pržiti sa obe strane dok ne porumeni.

U tiganj dodati seckanu šargarepu, crni luk i paradajz pelat. Dinstati još malo.

Služiti toplo.

 

Nena

Leave a Reply