Cheese cake saksije

Samo za hrabre, koji se ne plaše da probaju dezert neuobičajenog izgleda 🙂

Količina za 6 saksija zapremine 0.15 litara

Potrebno:

250 gr imlekovog sitnog sira

200 gr slatke pavlake (zasladjene) polimark

100 gr šećera u prahu

1 vanilin šećer

1 kafena kašičica arome vanile ili štapić vanile

200 oreol powder (mleveni)

30 gr maslaca

2 kašike mleka

400 gr višanja

100 gr šećera

nana za dekoraciju

Priprema

Priprema fila

Umutiti slatku pavlaku. U posebnoj posudi pomešati sir, šećer u prahu, vanilu i vanilin šećer i to mutiti lagano mikserom, dok se ne sjedini (2.3 minuta). Smesu sa sirom dodati u umućenu slatku pavlaku i lagano mikserom mutiti dva minuta dok se sjedini.

Priprema smese sa keksom

U mleveni keks dodati rastopljen maslac i dve kašike mleka. Mutiti žicom za mućenje.

Priprema voća

U šerpu dodati voće, šećer i jedan decilitar vode. Kuvati na laganoj vatri dok veći deo vode ne ispari i smesa počne da liči na slatko. Ostaviti da se lepo ohladi.

Serviranje

U saksiju na dno staviti pola kašike fila sa keksom i pritisnuti kašikom ili prstom. Preko toga dodati jednu punu kašiku belog fila i lepo rasporediti i saksiji i lagano tapkati da se masa sjedini kako bi se izbegli vazdušni džepovi (može se koristiti i špic za filovanje torte). Preko staviti jednu kašiku voćnog nadeva i ravnomerno rasporediti. Preko dodati kašiku i po belog fila ( ili dok ne popunite saksiju do pola santimetra do vrha). Preko dodati kašiku voćnog nadeva i na kraju sve kašike fila sa keksom. Lepo rukom rasporediti tako da ostane rastresit.

Posaditi cveće na vrhu 🙂 Da bi se dobio najbolji efekat, čačkalicom napraviti udubljenje u koje će se posaditi jestivo cveće.

Za hrabre i radoznale posaditi nanu i pojesti je zajedno sa kolačem.

Prijatno 🙂

Jelena

Leave a Reply