Srneći gulaš

Divljač je oduvek posebna vrsta specijaliteta koja zahteva dobre kulinarske sposobnosti kako bi se na kraju moglo na najbolji način uživati u ukusu jela spremljenog od ove vrste mesa. Kombinovanjem srnetine i junećeg mesa sa slaninom, vinom i začinima dobija se prava ekslozija različitih ukusa spojenih u jednu skadnu celinu. Probajte i uživajte 🙂

Potrebno:

2 kg srnećeg mesa,

1/2 kg junećeg mesa

1 kg luka

300 gr šargarepe

300 gr suve slanine

2 dl crnog vina

500 gr šampinjona

2 kesice začina za gulaš

200 gr suvog povrća (kupuje se u prodavnici zdrave hrane)

tucana ljuta paprika

beli luk

30 gr čokolade za kuvanje

2 dl mlevenog paradajza

150 gr senfa

suvi biljni začin (začin C, vegeta), ulje

voda

Priprema:

Sitno iseckati luk i dinstati ga na malo ulja do zlato-žute boje.

Dodati seckanu slaninicu i meso. Dinstati dok meso ne promeni boju.

Dodati iseckane šampinjone, šargarepu i suvo povrće i sve zaliti vodom tako da cela količina sastojaka bude prekrivena vodom.

Začin za gulaš razmutiti u vodi prema uputsvu sa kesice.

Dodati u šerpu začin i sve ostale sastojke sem čokolade i vina, koje treba dodati pred kraj kuvanja gulaša.

Služiti sa testeninom ili kuvanim krompirom.

Jelena

Leave a Reply