Divljač je oduvek posebna vrsta specijaliteta koja zahteva dobre kulinarske sposobnosti kako bi se na kraju moglo na najbolji način uživati u ukusu jela spremljenog od ove vrste mesa. Kombinovanjem srnetine i junećeg mesa sa slaninom, vinom i začinima dobija se prava ekslozija različitih ukusa spojenih u jednu skadnu celinu. Probajte i uživajte 🙂
Potrebno:
2 kg srnećeg mesa,
1/2 kg junećeg mesa
1 kg luka
300 gr šargarepe
300 gr suve slanine
2 dl crnog vina
500 gr šampinjona
2 kesice začina za gulaš
200 gr suvog povrća (kupuje se u prodavnici zdrave hrane)
tucana ljuta paprika
beli luk
30 gr čokolade za kuvanje
2 dl mlevenog paradajza
150 gr senfa
suvi biljni začin (začin C, vegeta), ulje
voda
Priprema:
Sitno iseckati luk i dinstati ga na malo ulja do zlato-žute boje.
Dodati seckanu slaninicu i meso. Dinstati dok meso ne promeni boju.
Dodati iseckane šampinjone, šargarepu i suvo povrće i sve zaliti vodom tako da cela količina sastojaka bude prekrivena vodom.
Začin za gulaš razmutiti u vodi prema uputsvu sa kesice.
Dodati u šerpu začin i sve ostale sastojke sem čokolade i vina, koje treba dodati pred kraj kuvanja gulaša.
Služiti sa testeninom ili kuvanim krompirom.