Ćuftice punjene sirom

Veoma prijatno za oko i ukusno jelo. Tadicionalne ćufte pripremite na novi i moderan način.
Potrebno za ćuftice:

500 gr junećeg mesa

100 gr punomasnog belog sira(ili drugog po želji)

3 kašike ulja od kikirikija

ravne kašičice biljnog začina

malo bibera

1 čen belog luka (ili u prahu)

1 jaje

pola kifle ili manje parče hleba

300 gr čeri paradajza

Priprema:

Kiflu potopiti u malo mleka ili vode,ocediti i dodati mesu.Dodati i ostale sastojke,osim sira,ulja i čerija.Zamesiti testo i pustiti da malo odstoji.Formirati  loptice i u sredinu svake staviti kockicu sira.Pržiti na ulju od kikirikija.

Svaku ćufticu spojiti čačkalicom sa čeri paradajzom i služiti.

Ukusno i dekorativno! 🙂

Jelena

Leave a Reply