Čokoladni TNT

Ako želite da osetite exploziju čokoladnog ukusa onda je ovaj recept pravi izbor za Vas. Probajte i uživajte 🙂

Potrebno:

4 jajeta

100g šećera

200g margarina

4 kašike brašna

1 prašak za pecivo

Za krem je potrebno:

½ l slatke pavlake

200g čokolade za kuvanje

1 kašika šećera

Priprema:

Žumanca i šećer umutiti.

Dodati istopljenu čokoladu i margarin, zatim i brašno koje je predhodno pomešano sa praškom za pecivo.

Dodati rukom umućen sneg od belanaca.

Dobijenu smesu peći na 180°C dvadesetak minuta.

Čokoladu, šećer i slatku pavlaku zagrevati na tihoj vatri lagano mešajući sve dok ne provri.

Pečenu masu izbockati viljuškom na nekoliko mesta i dok se ne ohladi preliti je toplim kremom.

Preliveni kolač ohladiti na sobnoj temperaturi, a onda ga smestiti u frižider da se ohladi i stegne, i kao takvog ga služiti.

Jelena

Leave a Reply