Ako želite da osetite exploziju čokoladnog ukusa onda je ovaj recept pravi izbor za Vas. Probajte i uživajte 🙂
Potrebno:
4 jajeta
100g šećera
200g margarina
4 kašike brašna
1 prašak za pecivo
Za krem je potrebno:
½ l slatke pavlake
200g čokolade za kuvanje
1 kašika šećera
Priprema:
Žumanca i šećer umutiti.
Dodati istopljenu čokoladu i margarin, zatim i brašno koje je predhodno pomešano sa praškom za pecivo.
Dodati rukom umućen sneg od belanaca.
Dobijenu smesu peći na 180°C dvadesetak minuta.
Čokoladu, šećer i slatku pavlaku zagrevati na tihoj vatri lagano mešajući sve dok ne provri.
Pečenu masu izbockati viljuškom na nekoliko mesta i dok se ne ohladi preliti je toplim kremom.
Preliveni kolač ohladiti na sobnoj temperaturi, a onda ga smestiti u frižider da se ohladi i stegne, i kao takvog ga služiti.