Pita sa mesom i pečurkama pravi se brzo i jednostavno, a rezultat je preukusan.
Potrebno:
250 ml kisele vode
200 ml ulja
20 gr svežeg kvasca
600 gr brašna
malo soli
Za fil:
2 glavice crnog luka
½ kg šampinjona
200 gr mlevenog junećeg mesa
Biljni začin, biber
Domaći kečap
Susam
Priprema:
Pomešati sve sastojke za testo i dobro umesiti. Podeliti na tri dela i svaki posebno razviti u koru santimetar debljine. Sve satojke za fil isitniti. Luk prodinstati, pa dodati meso i šampinjone. Začiniti biberom i biljnim začinom. Kada smesa bude gotova nafilovati koru. Preko fila dodati domaći kečap, pa urolati. Poredjati kore u pleh, tako da izmedju ostane malo slobodnog prostora. Premazati odozgo sa još malo kečapa i posuti susamom. Ostaviti pitu da malo nadodje, oko 15 minuta. Peći na 200C oko 45 minuta.