Domaća pita sa mesom i pečurkama

Pita sa mesom i pečurkama pravi se brzo i jednostavno, a rezultat je preukusan.

Potrebno:

250 ml kisele vode

200 ml ulja

20 gr svežeg kvasca

600 gr brašna

malo soli

Za fil:

2 glavice crnog luka

½ kg šampinjona

200 gr mlevenog junećeg mesa

Biljni začin, biber

Domaći kečap

Susam

Priprema:

Pomešati sve sastojke za testo i dobro umesiti. Podeliti na tri dela i svaki posebno razviti u koru santimetar debljine. Sve satojke za fil isitniti. Luk prodinstati, pa dodati meso i šampinjone. Začiniti biberom i biljnim začinom. Kada smesa bude gotova nafilovati koru. Preko fila dodati domaći kečap, pa urolati. Poredjati kore u pleh, tako da izmedju ostane malo slobodnog prostora. Premazati odozgo sa još malo kečapa i posuti susamom. Ostaviti pitu da malo nadodje, oko 15 minuta. Peći na 200C oko 45 minuta.

Jelena

Leave a Reply