Podočnjaci, najveći neprijatelj lepog lica

Ukoliko spadate u onu manje srećnu kategoriju ljudi koja nikad ne može da se izbori sa ovim problem zahvaljujući tankoj koži ispod očiju, na pravom ste mestu. Oni nisu samo posledica nespavanja ili umora već i nekih drugih životnih navika. U nastavku teksta saznaćete kako da uz pomoć pravilne ishrane ublažite ovaj problem.

Hrana koju bi trebalo izbegavati u večernjim časovima jeste ona koja sadrži proteine. Ako jedete ovakvu hranu uveče, amino kiseline koje ona sadrži pokušaće da telo nateraju na trošenje unetih kalorija, što će kao rezultat doneti loš i nekvalitetan san, a samim tim i podočnjake. Ukoliko proteine u večernjim časovima zamenite ugljenim hidratima, koji se smatraju saveznikom dobrog sna, jutarnji efekat neispavanog lica će biti znatno blaži.

Vitamin K dobar je saveznik u brobi protiv podočnjaka. Do nedavno ovaj vitamin nije imao svoje mesto u svetu kozmetike, ali u poslednje vreme sve se češće pominje kao dobar u borbi protiv podočnjaka. Vitamin K ima značajnu ulogu u zgrušavanju krvi i od velike je pomoči kod prevencije nastanka modrica. Najviše vitamina K ima u karfiolu i džigerici, a namirnice bogate njime su i paradajz, sveže mahune, soja, peršun, brokoli i dr.

Podočnjaci mogu biti posledica lošeg funkcionisanja bubrega ili jetre. Izbegavajte alkohol i pušenje, jer su oni štetni za bubrege i jetru i ubrzavaju nastajanje tamnih podočnjaka oko očiju.

Veoma je važno piti dovoljnu količinu tečnosti, prvenstveno vode, na dan, jer na taj način pomožete telu da izbaci štetne materije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *