Kolač sa koricama za rozen tortu

Korice za rozen tortu mogu efikasno da posluže za izradu mnogih poslastica, ali i slanih specijaliteta. Sledeći tekst opisuje jedan jednostavan recept u kome se koriste gotove korice, uz pomoć kojih se može se može napraviti ukusan čokoladni kolač.

Potrebno:

pakovanje korica za rozen tortu

1 margarin

1/2 l mleka

5 kašika brašna

200 gr šećera

Za glazuru:

100 gr čokolade

6 kašika ulja

Priprema:

Pomešati 4 dl mleko i šećer i staviti na šporet da provri.

U to dodati 5 kašika brašna, razmećenih u 1 dl mleka i skuvati kao puding

U ohlađeno dodati magarin, umutit fil i njime premazati korice.

Zagrejati ulje, skloniti sa šporeta, dodati čokoladu i mešati dok se ne istopi

Filovani kolač preiti sa glazurom od čokolade.

Služiti prohlađeno.

Jelena

Leave a Reply