Milka torta

Milka torta spada u red onih slatkiša koji se apsolutno svakom svidjaju i ne samo svidjaju, nego ih oduševljavaju. Kombinacija plazme sa dve vrste milka čokolade koje se dodaju u dva odvojena krema, čini ovu tortu savršenim izborom za sve vrste proslava, ali i odličnim načinom da udovojite ljubiteljima dobrog saltkog zalogaja. Prijatno 🙂

Potrebno:

600 gr mlevene plazme

600 gr plazme u komadu

1 margarin (250gr)

1 maslac (250gr)

12 jaja

300 gr šećera u prahu

200 gr bele milke

200 gr crne milke

Priprema:

Umutiti 6 belanaca i staviti u stranu.

Umutiti 6 žumanaca sa 150 gr šećera u prahu i u to dodati 200 grama bele milke (omekšale).

Mutiti još malo pa dodati pola margarina i pola maslaca

Dodati belanca i mešati varjačom.

Na kraju još umešati 300 gr mlevene plazme.

Isti postupak ponoviti i sa crnom milkom.

Dublju šerpu, obložiti folijom pa naslagati plazmu omekšalu u mleku, uz zidove šerpe i po dnu. Nakon toga uliti crni, pa beli fil ina kraju naređati još jedan red plazme.

Poželjno je da torta ima dva sloja, crni i beli, tako da se treba truditi da se prvi izravna pre nego što se preko njega nalije drugi.

Šerpu, ostaviti u firžideru dok se sve dobro ne ohladi.

Kada je masa ohladjena prevrnuti je na tanjir, skinuti foliju i premazati šlagom.

Jelena

Leave a Reply