Kada želite da spremite ukusno predjelo ili da napravite koktel parti ovaj recept će vam veoma značiti. Veoma dekorativne princes krofnice punjene ruskom salatom sigurno neće ostati nezapažene, a već pri pravom zalogaju svakoga će oduševiti.
Potrebno
za testo za princes krofne:
6 kom, jaja
150 gr putera ili margarina
150 gr mekog brašna ( tip 500 )
250 ml vode
ruska salata za fil:
100 gr šunke
100 gr kiselih krastavčića
100 gr kuvanog krompira
100 gr kuvane šargarepe
300 gr majoneza
so po ukusu
Priprema:
Margarin staviti u hladnu vodu i zagrejati do ključanja.
Skloniti sa vatre, dodati brašno i snažno mešati varjačom dok se masa ne ujednači.
Dodavati jedno po jedno jaje i mešati testo mikserom.
Testo sipati u kesu za zamrzivač i odseći joj vrh (ćošak) da bi masa mogla da curi.
Formirati na podmazanom plehu,na papiru za pečenje ili na alu foliji krofnice veličine 3 cm.
Ako imate strpljenja krofnice možete vaditi kašičicom i ređati na pleh.
Peći na 200˚C oko 20 min ili dok krofnice ne porumene.
Masa za testo mora biti dovoljno gusta da se ne razliva po plehu, pa ako to primetite dodajte malo brašna dok ne dobijete željenu gustinu.
Gotove krofnice preseći po visini da bi mogle da se pune.
Sastojke ruske salate iseckati na sitne kockice, posoliti i pomešati sa majonezom.
Prema ukusu može se dodati još šunke ili kravstavčića.
Gotovom ruskom salatom puniti princes krofnice.
UKUSNO I DEKORATIVNO