Fusili sa morskim plodovima

Povrće, testenine i morski plodovi, savršena su kombinacija za salatu koja će biti odličan obrok, naročito u toplim letnjim danima. Kada se tome dodaju još tunjevina i pečurke dobija se jelo koje će svakoga oduševiti.

Potrebno:

1 pakovanje fusilli testenina

300 gr morskih plodova

900 gr mešanog povrća po izboru

2 glavice crnog luka

1 čen belog luka

1 konzerva (185 gr) tunjevine u komadu

400 gr šampinjona

Priprema:

Skuvati fusille.

Na maslinovom ulju propržiti morske plodove i izvaditi ih iz tiganja.

U istom ulju propržiti crni i beli luk, dodati seckano povrće i šampinjone i začiniti po ukusu.

Morske plodove vratiti u šerpu i pržiti sve dok skoro sva tečnost ne ispari.

U skuvane i proceđene fusille dodati tunjevinu, zajedno sa uljem i sjediniti sa predhodno spremljenim morskim plodovima i povrćem.

Ovo jelo može se jesti toplo, a vrlo je ukusno i dobro ohlađeno u frižideru.

Jelena

Leave a Reply