Povrće, testenine i morski plodovi, savršena su kombinacija za salatu koja će biti odličan obrok, naročito u toplim letnjim danima. Kada se tome dodaju još tunjevina i pečurke dobija se jelo koje će svakoga oduševiti.
Potrebno:
1 pakovanje fusilli testenina
300 gr morskih plodova
900 gr mešanog povrća po izboru
2 glavice crnog luka
1 čen belog luka
1 konzerva (185 gr) tunjevine u komadu
400 gr šampinjona
Priprema:
Skuvati fusille.
Na maslinovom ulju propržiti morske plodove i izvaditi ih iz tiganja.
U istom ulju propržiti crni i beli luk, dodati seckano povrće i šampinjone i začiniti po ukusu.
Morske plodove vratiti u šerpu i pržiti sve dok skoro sva tečnost ne ispari.
U skuvane i proceđene fusille dodati tunjevinu, zajedno sa uljem i sjediniti sa predhodno spremljenim morskim plodovima i povrćem.
Ovo jelo može se jesti toplo, a vrlo je ukusno i dobro ohlađeno u frižideru.