Namaz od patlidžana (baba ganoush)

Ovaj namaz je veoma ukusan i već pri prvom susretu sa njim postao je jedan od mojih omiljenih. Pikantan ukus patlidžana u kombinaciji sa tahinijem i malo belog luka prosto je neodoljiv, a najbolja stvar je da što se miris belog luka gotovo uopšte ne oseća, a pritom poboljšaba ukus sosu. Odličan je izbor za doručak u kombinaciji sa hlebom. Probajte i sigurna sam da ćete se oduševiti 🙂

Potrebno:

1 patlidžan

5 kašika tahini sosa

3 manja čena belog luka

1 kašićica bibera

1 kašićica soli

Priprema:

Patliždan ispeći u rerni, pustiti ga da se ohladi, pa oljuštiti.

Iseći ga na manje komade, dodati tahini, biber i so.

Beli luk oljuštiti, izgnječiti, pa dodati u prethodnu masu.

Sve dobro samleti štapnim mikserom.

Ovaj sos može da stoji nekoliko dana u frižideru i teglici i neće se pokvariti.

Jelena

Leave a Reply