Ovaj namaz je veoma ukusan i već pri prvom susretu sa njim postao je jedan od mojih omiljenih. Pikantan ukus patlidžana u kombinaciji sa tahinijem i malo belog luka prosto je neodoljiv, a najbolja stvar je da što se miris belog luka gotovo uopšte ne oseća, a pritom poboljšaba ukus sosu. Odličan je izbor za doručak u kombinaciji sa hlebom. Probajte i sigurna sam da ćete se oduševiti 🙂
Potrebno:
1 patlidžan
5 kašika tahini sosa
3 manja čena belog luka
1 kašićica bibera
1 kašićica soli
Priprema:
Patliždan ispeći u rerni, pustiti ga da se ohladi, pa oljuštiti.
Iseći ga na manje komade, dodati tahini, biber i so.
Beli luk oljuštiti, izgnječiti, pa dodati u prethodnu masu.
Sve dobro samleti štapnim mikserom.
Ovaj sos može da stoji nekoliko dana u frižideru i teglici i neće se pokvariti.